Bedőlt a KATA-s vállalkozás lehetősége – mit tehetünk ez ellen?

Sokak számára nagy problémát jelent az, hogy a magyar kormány lényegében eltörölte a KATA-s vállalkozások lehetőségét azok számára, akik cégekkel működtek együtt. Ez nagyon előnytelen – gondolják sokan. Való igaz, és érdemes megjegyezni, hogy a KATA egy kényelmes adónem volt: de nem gondolják sokan komolyan, hogy emiatt abba kellene hagyni a munkát. Más alternatíva után kellene nézni. Mégis mik a lehetőségek?

Legyünk alkalmazottak

Mindenki, aki csak teheti, legyen alkalmazott. Kivétel nélkül. Hiszen, ott csak elénk rakják a munkát, és dolgoznunk kell – semmi egyéb teendőnk nincs. Valóban igaz ez, vagy sem? Az alkalmazottaknak sem tudnak annyit fizetni, hiszen nekik sem megy annyira jól az üzlet mostanában.

Váltsunk tevékenységet

Ha eddig cégekkel dolgoztunk együtt, meg tudjuk oldani, hogy ezentúl csak magánszemély ügyfeleink legyenek? Ez egy megoldás lehet – de nem mindenki lehet képes ennek megfelelni.

Legyünk taxisok

A taxizás jelenleg nagyon kifizetődő mindenkinek. Talán a legjobb adóformát, a KATA-t lehet választani úgy, hogy az üzemanyag is olcsó marad – hiszen a kormány számukra lehetőséget adott arra, hogy nem emelt áron tankoljanak a kutakon. Ennek köszönhetően érdemes elmenni taxi sofőrnek.

Mindig legyünk kellően résen

Kövessük nyomon a kormány által eszközölt változások nagy részét. Mindig gondoljunk arra, hogy milyen gyorsan változik minden – fontos, hogy legyen egy jó könyvelőnk, aki segítséget tud nyújtani nekünk, ha az feltétlenül szükségessé válik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.