Miért érdemes rendszergazdaként dolgozni?

A rendszergazda nem véletlenül keresett szakma manapság. Minden egyes cégnek szüksége van IT támogatásra: ennek köszönhetően rendkívüli mértékben megnőtt az igény ezek szakemberek iránt.

Miért mondható el, hogy megéri ebben a szakmában dolgozni, és mennyit kereshet egy jó rendszerüzemeltető?

Hogyan tanulhatjuk ki a szakmát?

A szakmát elsősorban OKJ jellegű tanfolyamokon lehet kitanulni, de rengeteg más helyen is lehet szerezni ilyen végzettséget. Ami fontos: hogy gyakorlat nélkül egyetlen papír sem ér semmit. Mindig képezni kell saját magunkat, és tanulni tapasztalat szakemberektől.

Hol kaphatunk munkát?

Nagyon sok helyen. Az iskolai rendszergazda állás annyira nem komoly, de sok más helyen, például rendszerüzemeltető cégeknél nagyon sok komplex és összetett feladat fog ránk várni. Akár multi cégeknél is dolgozhatunk, itt is rengeteg kihívás fog ránk várni a későbbiek során.

Mennyi az elérhető fizetés?

Az elérhető jövedelem mindig attól függ, hogy mennyire vagyunk képzettek, de általában bármilyen IT munkakörrel összemérhető összegeket lehet ezzel a munkával megkeresni. Nagyon sokan tisztában vannak azzal, hogy ez a munka bizony összetett, és ezért hajlandóak is megfizeti a cégek a jó szakembereket.

Tipp: figyeljük meg az alábbi leírást erről a szakmáról, nagyon sokat tanulhatunk belőle! https://hunet.hu/rendszergazda-miert-nem-mukodhetne-nelkuluk-a-ceges-menedzsment-es-az-infrastruktura/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.